OM

Jeg hedder Gitte Klausen, er født i 1955 og bor i Knebel på Mols.

Jeg er oprindeligt uddannet på Tekstil- og Håndarbejdskolen og arbejdede med stof (specifikt silke som jeg selv håndmalede) i mange år, før jeg gik over til at blive kunstmaler og kreativ underviser. Det var først i starten af 2021 at jeg igen optog min passion for stof og beklædning, da silkesari eventyret begyndte i virksomheden “Kreativ Livsstil” jeg på daværende tidspunkt havde sammen med min datter, Trine.

I dag er jeg pensionist og nyder kun at bruge tid på det, jeg allerhelst vil, hvilket ofte bliver at udvælge fine silkesarier og skabe lækre beklædningsdele af dem.

Vintage Sarier

Ordet “Sari” er sanskrit og betyder “en strimmel stof”.

Jeg skaber alt af vintage sarier i silke fra Indien. Jeg elsker silke og den historie hver sari bringer med sig, alle de hænder den har været i, fra design til produktion til en kvindes liv, alt ind imellem og nu fra mine hænder til en ny kvindes liv, samt tanken om at bruge ressourcer der allerede er i verden frem for at fremstille nye.
Jeg er vild med at det altid er nye klæder jeg skaber, på trods af at jeg holder mig til de samme modeller, fordi hver sari er helt sin egen – nogen er håndmalede og håndtrykte, andre har nogle fantastiske farver og mønstre.

Sarier er båret af kvinder i bl.a. Indien. Det er et langt stykke stof der vikles på forskellige måder alt efter hvor kvinderne kommer fra og hvilken funktion den skal have. De fremstilles i alle mulige slags stoffer, men mit foretrukne er silken. De fleste sarier har et særligt stykke for enden, der ofte har flere farver og mere mønster end resten af sarien – disse stykker inkorporerer jeg i mine tørklæder, som kan bæres sammen med de mere ensartede beklædningsdele jeg skaber eller dem man allerede har i garderoben.

Kvinderne skifter sarier flere gange i løbet af livet i forbindelse med forskellige traditioner og lejligheder og interessen for de brugte sarier gør ikke kun, at det smukke stof får lov at leve videre, men kvinderne modtager også ting i bytte for sarierne i stedet for at smide dem ud.

Jeg kigger selvfølgelig sarierne igennem på bedste vis og undgår de steder der har tydelige brugsspor, men det er vintage og der kan derfor forekomme steder hvor dette kan ses. Jeg beder derfor kunden om altid at kigge den godt efter – for det en synes er en fejl, kan være en skønhedsplet for andre og det er vigtigt at silkesagerne lever videre et sted, hvor de kan bringe glæde.

Silke

Jeg kreerer udelukkende designs af silke sarier. Stoffet bekræftes som silke via en brandprøve.

Der findes mange forskellige former for silke, men det der oftest bruges til tekstiler er kokonen fra silkesommerfuglene og ideen med mine designs er også at de skal have den lethed, skønhed og frihed vi forbinder med sommerfuglen.

Selve produktionen af silke er en meget omstændig og fin proces og det siges at processen for udvindelsen af forskellige former for silke ofte er familiehemmeligheder som går i arv. Jeg har derfor også en stor respekt for silken og ønsker at være med til at bevare og viderebringe den silke som allerede er en ressource i “menneskeriget”.

Udover at silke er en af de smukkeste tekstiler med sin glans, svævende lethed og sit elegante fald, har silken også nogle rigtig gode egenskaber. Den er temperaturregulerende, hvilket vil sige at den varmer når det er koldt og køler når det er varmt, fugtabsorberende, åndbar, selvrensende og behøver dermed ikke at blive vasket så ofte men blot luftet, den er naturlig, allergi-venlig, blød og god ved huden.

Jeg bruger udelukkende crepet silke, da den er mere robust og ikke løber i sømmende som den silke man ofte møder i vintage sari verdenen.