Os bag “A Story Of Silk” (by Kreativ Livsstil)

Vi er Gitte & Trine, mor (65 år) og datter (31 år) og har sammen den lille virksomhed “Kreativ Livsstil”, hvor vi bl.a. laver vores eget magasin, maler og nu også har startet dette silkeeventyr. Vi elsker begge silken og efter at have lavet et interview med Ellen Weber Design om hendes smukke silke kimonoer i vores 5. magasin, forelskede vi os i silke sarier fra Indien. Vi ville have mere til vores egen garderobe og samtidig give andre den samme mulighed… Derfor stykkede vi nogle designs sammen ud fra en kombination af vores egne yndlings klæder samt en vision om det vi manglede.

Vi er begge tørklædomaner og måtte derfor have flere varianter af tørklæder i vores kollektion, det er blevet til modellerne “Light”, “Joy”, “Charm” og “Harmony”.

Så skulle der være en top der kunne bruges til alt (“Sync”), en nederdel man kunne svæve i (“Flow”), den perfekte luftige sommerkjole (“Ease”), en kjole der kunne omfavne de fleste og både bruges til afslapning og fest (“Embrace”) og en elegant bluse der kan dække de udsatte skuldre under solens skær (“Care”).

Visionen er at tage den fantastiske historie som spinder fra sommerfuglen til den indiske sari, nyde den mens vi udforsker mønstrene og farverne for derefter at videregive den i en ny form der kan bringe glæde i en ny historie – måske din historie.

Vintage Sarier

Ordet “Sari” er sanskrit og betyder “en strimmel stof”.

Vi skaber alt af vintage sarier i silke fra Indien. Vi elsker silke og den historie hver sari bringer med sig, alle de hænder den har været i, fra design til produktion til en kvindes liv, alt ind imellem og nu fra vores hænder til en ny kvindes liv, samt tanken om at bruge ressourcer der allerede er i verden frem for at fremstille nye.
Vi er vilde med at det altid er nye klæder vi skaber, på trods af at vi holder os til de samme modeller, fordi hver sari er helt sin egen – nogen er håndmalede og håndtrykte, andre har nogle fantastiske farver og mønstre.

Sarier er båret af kvinder i bl.a. Indien. Det er et langt stykke stof der vikles på forskellige måder alt efter hvor kvinderne kommer fra og hvilken funktion den skal have. De fremstilles i alle mulige slags stoffer, men vores forestrukne er silken. De fleste sarier har et særligt stykke for enden, der ofte har flere farver og mere mønster end resten af sarien – disse stykker inkorporerer vi i vores tørklæder, som kan bæres sammen med de mere ensartede beklædningsdele vi skaber eller dem man allerede har i garderoben.

Kvinderne skifter sarier flere gange i løbet af livet i forbindelse med forskellige traditioner og lejligheder og interessen for de brugte sarier gør, ikke kun at det smukke stof får lov at leve videre, men kvinderne modtager også ting i bytte for sarierne i stedet for at smide dem ud.

Vi kigger selvfølgelig sarierne igennem på bedste vis og undgår de steder der har tydelige brugsspor, men det er vintage og der kan derfor forekomme steder hvor dette kan ses. Vi beder derfor kunden om altid at kigge den godt efter – for det en synes er en fejl, kan være en skønhedsplet for andre og det er vigtigt for os at silkesagerne lever videre et sted hvor de kan bringe glæde.

Silke

Vi kreerer udelukkende vores designs af silke sarier. Stoffet bekræftes som silke via en brandprøve.

Der findes mange forskellige former for silke, men det der oftest bruges til tekstiler er kokonen fra silkesommerfuglene og ideen med vores designs er også at de skal have den lethed, skønhed og frihed vi forbinder med sommerfuglen.

Selve produktionen af silke er en meget omstændig og fin proces og det siges at processen for udvindelsen af forskellige former for silke ofte er familiehemmeligheder som går i arv. Vi har derfor også en stor respekt for silken og ønsker at være med til at bevare og viderebringe den silke som allerede er en ressource i “menneskeriget”.

Udover at silke er en af de smukkeste tekstiler med sin glans, svævende lethed og sit elegante fald, har silken også nogle rigtig gode egenskaber. Den er temperaturregulerende, hvilket vil sige at den varmer når det er koldt og køler når det er varmt, fugtabsorberende, åndbar, selvrensende og behøver dermed ikke at blive vasket så ofte men blot luftet, den er naturlig, allergi-venlig, blød og god ved huden.